Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: «Κλείνει» η εξαγορά στην Ουγγαρία

Στην εξαγορά ουγγρικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των οικιακών ειδών προχωρά πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Σαράντη.

  • της Πέννυς Κούτρα
ΣΑΡΑΝΤΗΣ: «Κλείνει» η εξαγορά στην Ουγγαρία
Στην εξαγορά ουγγρικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των οικιακών ειδών προχωρά πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Σαράντη, υλοποιώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό του για την επέκτασή του και την ενίσχυση των μεριδίων αλλά και της κερδοφορίας του στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης, όπου ήδη πραγματοποιείται περισσότερο από το 50% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του ομίλου.

Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Σαράντης στην Ουγγαρία, τόσο σε επίπεδο διανομής, όγκου πωλήσεων και μεριδίων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, καθώς η τοπική θυγατρική, που μέχρι πρότινος εμφάνιζε ζημίες, με την ενσωμάτωση της νέας εταιρίας θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα σταθερά της έξοδα και να εμφανίσει κερδοφορία.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου στο α΄ εξάμηνο της χρήσης, εκτιμάται ότι η υστέρηση του α΄ τριμήνου έχει υπερκεραστεί καθώς εξέλιπαν οι λόγοι επιβράδυνσης των πωλήσεων. Το άρωμα STR8 μετά το επαναλανσάρισμά του κυκλοφορεί κανονικά σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης των κατά τόπους θυγατρικών αναπτύσσονται σύμφωνα με την πρόβλεψη της διοίκησης.

Τέλος, η παραγγελία 1 εκατομμυρίου τεμαχίων του αρώματος Mustang, το οποίο προοριζόταν για την Estee Lauder στις ΗΠΑ και καθυστέρησε να τιμολογηθεί λόγω των δυσλειτουργιών στα λιμάνια της χώρας, έχει παραδοθεί και το έσοδο αναμένεται να εγγραφεί στο α΄ εξάμηνο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v