Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HOL: Προς ΑΜΚ έως 150 εκατ. ευρώ

Στην άντληση κεφαλαίων έως 150 εκατ. ευρώ μέσω διάθεσης μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές προτίθεται να προχωρήσει η Hellas On Line. Η γενική συνέλευση των μετόχων της στις 26 Ιουνίου θα κληθεί να εγκρίνει την ΑΜΚ.

HOL: Προς ΑΜΚ έως 150 εκατ. ευρώ
Στην άντληση κεφαλαίων έως 150 εκατ. ευρώ μέσω διάθεσης μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις οργανικής ανάπτυξης της περιόδου 2008 - 2010 αλλά και να βελτιώσει το free float της μετοχής, προτίθεται να προχωρήσει η Hellas On Line.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 26 Ιουνίου, θα κληθεί να εγκρίνει αύξηση κεφαλαίου έως 150 εκατ. ευρώ με περιορισμό ή με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Σημειώνεται ότι μετά την απορρόφηση της Hellas on Line από τη Unibrain στη νέα εταιρία η Intracom Holdings ελέγχει το 84,172% του μετοχικού της κεφαλαίου (το 80,577% άμεσα και το 3,595% μέσω της Intracom Services). Επιπλέον ποσοστό κάτω του 5% ελέγχει η Media Productions Holdings του κ. Μ. Κυριακού και μικρότερα ποσοστά οι κ. Γ. Ζαχόπουλος και Κ. Μωραΐτης.

Παρά τη δυσμενή χρηματιστηριακή συγκυρία διεθνώς, τη διάθεση μετοχών HoL στο εξωτερικό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει η αλλαγή που υπήρξε στη δραστηριότητα και στη στρατηγική της Forthnet μετά την απόκτηση του Nova.

Λόγω αυτής της αλλαγής και της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου που προτίθεται να διενεργήσει η Forthnet, σειρά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια μειώνουν την έκθεσή τους στη μετοχή ή αποεπενδύονται.

Μέρος των παραπάνω κεφαλαίων θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην HoL ως εναλλακτική λύση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εκτιμούν στην Παιανία, εξ ου και επιλέγεται η λύση της μεγάλης αύξησης και όχι μιας μικρής τώρα για ενίσχυση του free float και μιας μεγαλύτερης σε καλύτερη χρηματιστηριακή συγκυρία.

Τα προς άντληση κεφάλαια θα επενδυθούν, μεταξύ άλλων, και για την είσοδο στον πολλά υποσχόμενο τομέα του triple play, ήτοι στην παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, Internet και ψηφιακής τηλεόρασης, υπηρεσία που σκοπεύεται να παρέχεται όχι μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της Hellas on Line προς τη γενική συνέλευση, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με καταβολή μετρητών και με έκδοση νέων μετοχών, με περιορισμό ή με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν -σύμφωνα πάντα με την εισήγηση του Δ.Σ.- μετά την αφαίρεση των αναλογούντων εξόδων έκδοσης, για την πραγματοποίηση επενδύσεων οργανικής ανάπτυξης την περίοδο 2008 - 2010. Συγκεκριμένα, θα επενδύσει τα κεφάλαια στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου κορμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών Διαδικτύου και υπηρεσιών φωνής, όπως και των υπηρεσιών πολυμέσων μέσω της εμπορικής διαθεσιμότητας του φωνητικού της δικτύου, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών δεδομένων φωνής και βίντεο (IPTV και VOD).

Παράλληλα, η διοίκηση της επιχείρησης σημειώνει ότι σκοπεύει να επενδύσει στην ανάπτυξη του εταιρικού πελατολογίου, μέσω συνεργασιών ακόμη και με εγχώριους και διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με την περαιτέρω ανάπτυξη λύσεων οπτικών ινών στο κτίριο.

Όσον αφορά δε στο χρονοδιάγραμμα διάθεσης των προς άντληση κεφαλαίων η διοίκηση της Hellas on Line τονίζει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2008 θα επενδυθεί ποσοστό 35%, το 2009 το 45% και το υπόλοιπο το 2010.

Η Hellas on Line διαθέτει ήδη ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών έκτασης 3.000 χλμ. Ο αριθμός των broadband πελατών της ξεπέρασε τις 92.000 στο τέλος Μαρτίου 2008, ενώ η ίδια η εταιρία εκτιμά ότι απέσπασε το 21% μεριδίου αγοράς σε νέους πελάτες LLU κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v