Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Απέκτησε το 37,08% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ

Σε εξαγορά του 37,08% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ από τη Sciens προχώρησε η Pasal Development, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr. Στα 2,08 ευρώ ανά μετοχή η συναλλαγή. Στα 46,33 εκ. ευρώ το τίμημα.

Pasal: Απέκτησε το 37,08% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ
Σε εξαγορά του 37,08% της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ από τη Sciens προχώρησε η Pasal Development, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Το "πακέτο" των 20.353.776 μετοχών της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ ή του 37,08% της εταιρίας πέρασε μέσω του ΧΑ στην τιμή των 2,08 ευρώ ανά μετοχή. 

Η αξία της συναλλαγής διαμορφώνεται στα 46,33 εκατ. ευρώ.  

Η ανακοίνωση της Pasal έχει ως εξής:

"H PASAL DEVELOPMENT S.A. ανακοινώνει την απόκτηση του 37,08% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Ε.Α.Π., εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αγορά 20.353.776 μετοχών από την Sciens Διεθνής Συμμετοχών ΑΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 42.335.854 ευρώ ή ευρώ 2,08 ανά μετοχή.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική ανάπτυξης της PASAL και είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης και σχεδιασμού. Η χρηματοδότηση έγινε με μακροπρόθεσμο δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας σε αναλογία 70/30. Τα χρησιμοποιηθέντα κεφάλαια δεν αφορούν τα αντληθέντα κεφάλαια της πρόσφατης εισαγωγής της PASAL στο Χρηματιστήριο, αλλά προέρχονται από λειτουργικά έσοδα και κέρδη πώλησης ακινήτων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει το επενδυτικό πλάνο και συνεπώς την ανάπτυξη της PASAL, η οποία ενισχύει σημαντικά την θέση της στον κλάδο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων".

H ανακοίνωση της Sciens επισημαίνει τα εξής:

"Η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε., ανακοινώνει τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Πειραιώς ΑΕΕΑΠ (37,08% του μετοχικού κεφαλαίου ή 20.353.776 μετοχές) έναντι του ποσού των 42,336 εκατ. Ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή. Αγοραστής είναι η επίσης εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Pasal Development A.E.

Μέρος των κεφαλαίων που θα προκύψουν από το προϊόν της πώλησης, αναμένεται να κατευθυνθούν για αποπληρωμή μακροπρόθεσμου δανεισμού ενώ το υπόλοιπο θα υποστηρίξει νέες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η τρέχουσα συγκυρία στις διεθνείς αγορές.

Η συμφωνία αυτή κινείται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε. για συνεχή αναζήτηση της μεγιστοποίησης των αποδόσεων των χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων της, εκμεταλλευόμενη νέες ευκαιρίες στο ευρύτερο χώρο της Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων (Αlternative Αsset Μanagement)".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v