Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Στα 25 € το δικαίωμα επανεπένδυσης μερίσματος

Στην τιμή των 25 ευρώ θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, με επανεπένδυση μέρους του μερίσματος. Με την αύξηση θα δοθούν 4 νέες μετοχές για κάθε 100 παλαιές, ενώ το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 476 εκ. ευρώ.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΕΤΕ:Στα 25 € το δικαίωμα επανεπένδυσης μερίσματος
Στην τιμή των 25 ευρώ ανά μετοχή θα γίνει τελικώς η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, με επανεπένδυση μέρους του μερίσματος.

Η τιμή αυτή είναι κατά 30% χαμηλότερη σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της Εθνικής, όπως έκανε γνωστό ο κ. Τάκης Αράπογλου, μιλώντας στην Επαναληπτική ΓΣ των μετόχων.

Διευκρίνισε επίσης πως η αύξηση θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, ενώ το μέρος του μερίσματος που θα επαναεπενδυθεί θα είναι 1 ευρώ. Το υπόλοιπο 0,4 ευρώ θα καταβληθεί τοις μετρητοίς από 26/05.

Με την αύξηση αυτή θα δοθούν 4 νέες μετοχές για κάθε 100 παλαιές, ενώ το συνολικό ποσό της αύξησης υπολογίζεται στα 476 εκατ. ευρώ.

Τέλος η σημερινή Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με την έκδοση προνομιούχων μετοχών και με την παραίτηση των παλιών μετόχων, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ σταδιακά.

Στην πρώτη φάση η έκδοση υπολογίζεται στα 600-700 εκατ. ευρώ. 

Η αύξηση αυτή θα απευθυνθεί σε μεγάλα αμερικανικά θεσμικά χαρτοφυλάκια και θα αποτελεί στην ουσία μια υβριδική έκδοση. Τέλος, η ίδια Γενική Συνέλευση έδωσε την έγκριση της στη διοίκηση να προχωρά σε εκδόσεις ομολογιακών δανείων, χωρίς την προηγούμενη σύγκλιση νέας Γ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v