Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πλήρη έλεγχο του management "ζητά" η DT

Ο πλήρης έλεγχος στο management του ΟΤΕ, εξακολουθεί να είναι ο στόχος της Deutsche Telekom, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της σε διεθνές πρακτορείο.

ΟΤΕ: Πλήρη έλεγχο του management ζητά η DT
Ο πλήρης έλεγχος στο management του ΟΤΕ, εξακολουθεί να είναι στόχος της Deutsche Telekom, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της στο Thomson Financial, κατα τις οποίες μάλιστα, θα τον αποκτήσει μέσω της κυοφορούμενης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Την παραπάνω δήλωση φέρεται ότι πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, Rene Obermann στo conference call που ακολούθησε την σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου της DT.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία πρόσφατα απέκτησε το 20% του ΟΤΕ, έναντι του ποσού των 2,5 δισ. ευρώ και στόχος της είναι να αυξήσει το μερίδιό της στο 33%, έχοντας, όμως, προηγούμενα συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση για σειρά «κρίσιμων θεμάτων», αναφέρει το πρακτορείο Thomson Financial.

Και προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της φέρεται να πιέζει την DT να δεχθεί το ελληνικό δημόσιο να διαθέτει τον τελικό λόγο για θέματα όπως οι μισθοί, στρατηγικές συμμαχίες και επενδύσεις.

Σύμφωνα, δε, με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της DT στο πρακτορείο Reuters, το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v