Νομ. Πειραιά: Πρόστιμα σε εταιρίες κινητής και ΟΛΠ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 154.104 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά σε μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στον ΟΛΠ καθώς και σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, βυρσοδεψεία, αρτοποιεία κ.ά., για αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος.

Νομ. Πειραιά: Πρόστιμα σε εταιρίες κινητής και ΟΛΠ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 154.104 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά σε μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στον ΟΛΠ καθώς και σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, βυρσοδεψεία, αρτοποιεία κ.ά., για αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα η Νομαρχία Πειραιά επέβαλε:

Σε κάθε μία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone, Cosmote και ΤΙΜ Hellas πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, καθώς εντοπίστηκαν να διατηρούν αυθαίρετες εγκαταστάσεις σε κτίρια του Πειραιά. Ακόμη ο σταθμός βάσης των εταιριών Vodafone και ΤIM συνεχίζει να είναι εγκατεστημένος παρότι έχει εγκριθεί απόφαση μη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης, στον ΟΛΠ επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ επειδή κατά την επιθεώρηση που διενεργήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην περιοχή Ικονίου Περάματος, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί λειτουργίας των λιμένων δραστηριότητας του ΟΛΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ και Υ.Ε.Ν. ”έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το επενδυτικό – αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς”.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι η διαχείριση των χρησιμοποιημένων ορυκτέλαιων που προκύπτουν από τη διαδικασία αλλαγής λαδιών στα μηχανήματα ή στα οχήματα, δεν γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα στερεά απόβλητα που προκύπτουν από τη συλλογή διαρροών καυσίμων ή ορυκτελαίων δεν διαχειρίζονται ως επικίνδυνα, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον δεν εφαρμόζεται εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ πρόγραμμα παρακολούθησης του θαλασσίου περιβάλλοντος. Από τις λειτουργικές δραστηριότητες του λιμένα, προκαλείται υπέρβαση της ανώτατης επιτροπής στάθμης θορύβου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε επτά πρατήρια υγρών καυσίμων επιβάλλονται πρόστιμα 13.500 ευρώ για πώληση μη κανονικής βενζίνης.

Σε επτά αρτοποιεία, μία βιοτεχνία παραγωγής πίτας και μία βιομηχανία αλλαντικών επιβάλλονται πρόστιμα για ατμοσφαιρική ρύπανση ύψους 12.100 ευρώ.

Σε ένα βυρσοδεψείο και μία μάντρα απόσυρσης αυτοκινήτων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.504 ευρώ.

Σε μια εταιρία συλλογής και αποθήκευσης στερεών αποβλήτων επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ επειδή δεν διέθετε άδεια και λειτουργούσε χωρίς εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

”Στη Νομαρχία Πειραιά τρία χρόνια τώρα δίνουμε σκληρό αγώνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με το περιβάλλον και την υγεία. Τα σημαντικά αποτελέσματα όλων αυτών των δράσεων, των παρεμβάσεων, των πρωτοβουλιών μας είναι πλέον γνωστά σε όλους. Όπως είναι γνωστό ότι δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με όποια συμφέροντα προσβάλλουν ή καταργούν το δικαίωμα των συμπολιτών μας για ποιότητα ζωής”, δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v