Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για ΕΤΑΤ

Την Τρίτη το απόγευμα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας με την οποία ”κλείνει” το ασφαλιστικό ζήτημα της Εμπορικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός της Εμπορικής αναφορά γίνεται και στην περίπτωση της Αττικής.

Την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για ΕΤΑΤ
Την Τρίτη το απόγευμα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας με την οποία ”κλείνει” το ασφαλιστικό ζήτημα της Εμπορικής.

Το σχετικό κείμενο κατατέθηκε την Παρασκευή αργά το μεσημέρι στο πλαίσιο νομοσχεδίου που ρυθμίζει άλλα τραπεζικά ζητήματα.

Οι πληροφορίες του euro2day.gr αναφέρουν ότι στην τροπολογία σημειώνεται πως με μονομερή δήλωση του εργοδότη (εν προκειμένω της διοίκησης της τράπεζας) εντάσσεται στο ΕΤΑΤ το επικουρικό ταμείο της Εμπορικής, ενώ αφήνεται παράθυρο ανοιχτό και για τα ταμεία των υπολοίπων τραπεζών.

Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική, ενώ στην ίδια τροπολογία οι πληροφορίες επιμένουν ότι εκτός της Εμπορικής αναφορά γίνεται ονομαστικά και στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής.

Εν τω μεταξύ, 48ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου και αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη σε όλες τις τράπεζες αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στην τροπολογία.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v