Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Τροπολογία στη βουλή για ένταξη στο ΕΤΑΤ

Το δρόμο για την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων της Εμπορικής στο ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή και φέρει τις υπογραφές του κ. Αλογοσκούφη και του Τσιτουρίδη. Οι λεπτομέρειες της τροπολογίας.

Εμπορική: Τροπολογία στη βουλή για ένταξη στο ΕΤΑΤ
Το δρόμο για την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων της Εμπορικής στο ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή και φέρει τις υπογραφές του κ. Αλογοσκούφη και του κ. Τσιτουρίδη.

Με την τροπολογία προσδιορίζονται τα ποσά εισφορών που πρέπει να καταβληθούν από τις τράπεζες στο ΕΤΕΑΜ και στο ΕΤΑΤ για την κάλυψη της οικονομικής επιβάρυνσης των ταμείων.

Σύμφωνα με την τροπολογία τα ποσά που πρέπει να καταβάλλει η Εμπορική στο ΕΤΕΑΜ προσδιορίζονται σε 778,6 εκατ. ευρώ και 9,7 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Πειραιώς. Στο ΕΤΑΤ η Εμπορική πρέπει να καταβάλλει 369,3 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς 49,9 εκατ. ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ήδη διάταξη της τροπολογίας που ορίζει ότι σε περίπτωση αίτησης ένταξης στο ΕΤΑΤ από το ένα μέρος (πχ. τη διοίκηση), χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του άλλου μέρους, η ένταξη μπορεί να γίνει.

Ήδη οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική καθώς αφαιρεί το δικαίωμα προσφυγών. Προειδοποιούν μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις από την προσεχή Δευτέρα.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v