Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παρέμβαση Γκαργκάνα για αγορά εργασίας

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας αναφέρθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία της αγοράς εργασίας.

Νέα παρέμβαση Γκαργκάνα για αγορά εργασίας
Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας αναφέρθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο κ. Γκαργκάνας τόνισε πως αν και έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, η έκτασή των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ανάλογη με το μέγεθος των προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει η οικονομία.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία της αγοράς εργασίας και να αρθούν ορισμένα στοιχεία δυσκαμψίας.

”Παρά τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία 15 χρόνια χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά ώστε η εργατική και η κοινωνικοασφαλιστική νομοθεσία να παρέχουν τα σωστά κίνητρα στα άτομα για να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας”, τόνισε ο κ. Γκαργκάνας.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει αποτελεσματικότερη η δημόσια διοίκηση και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v