Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Μελετά διεύρυνση ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Την επέκταση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να ενισχυθεί το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αναθέσει στη ΡΑΕ, τη ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ μελέτη για την κατασκευή δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ιταλία.

ΥΠΑΝ: Μελετά διεύρυνση ηλεκτρικών διασυνδέσεων
της Χρύσας Λιάγγου

Την επέκταση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να ενισχυθεί το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει αναθέσει ήδη στη ΡΑΕ, τη ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ μελέτη για την κατασκευή δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ιταλία.

Η νέα διασύνδεση θα είναι παράλληλη του υφιστάμενου υποθαλάσσιου καλωδίου και θα διπλασιάσει τη σημερινή δυναμικότητα των 500 MW.

Η ολοκλήρωση του έργου θα διευρύνει τη δυνατότητα διασυνοριακού εμπορίου, δημιουργώντας ευοίωνες προοπτικές για τους νέους επενδυτές που θα δραστηριοποιηθούν στην ηλεκτροπαραγωγή.

Η τιμή της KWh στην ιταλική αγορά είναι πολύ πιο ακριβή τόσο από αυτή που παράγει η ΔΕΗ όσο και από αυτή που θα παραχθεί από ιδιώτες, ενώ προοπτικές για εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας δημιουργεί και το έργο διασύνδεσης Ελλάδας – Τουρκίας με ηλεκτρική γραμμή 400 K.

Το έργο βρίσκεται σε στάδιο δημοπράτησης και συνδέεται με την προοπτική εξαγωγών προς την ελλειμματική σε ηλεκτρισμό αγορά της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v