Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Προς περικοπή των τιμών roaming

Νέα νομοθεσία που θα σταματήσει τις υψηλές χρεώσεις των συνδρομητών των κινητής τηλεφωνίας μέσω διεθνούς διασύνδεσης (roaming) σχεδιάζει να ψηφίσει η Ε.Ε., σύμφωνα με τα όσα είπε χθες η Ευρωπαία επίτροπος για τις τηλεπικοινωνίες κ. Βίβιαν Ρέντιγκ.

Ε.Ε.: Προς περικοπή των τιμών roaming
Νέα νομοθεσία που θα σταματήσει τις υψηλές χρεώσεις των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας μέσω διεθνούς διασύνδεσης (roaming) σχεδιάζει να ψηφίσει η Ε.Ε., σύμφωνα με τα όσα είπε χθες η Ευρωπαία επίτροπος για τις τηλεπικοινωνίες κ. Βίβιαν Ρέντιγκ.

Οι εταιρίες, σύμφωνα με την επίτροπο, δεν υπάκουσαν στις προειδοποιήσεις για τη μείωση του υψηλότατου κόστους και έτσι η Κομισιόν θα δώσει σε διαβούλευση ένα νέο νόμο τον Απρίλιο περιμένοντας από την Ευρωπαϊκή Ενωση να τον αποδεχτεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με την Ε.Ε., στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου ενημέρωση των καταναλωτών για τις υψηλές υπερχρεώσεις, παρά το γεγονός ότι οι Εθνικές Επιτροπές Τηλεπικοινωνιών σε όλες τις χώρες υποχρεώνουν τις εταιρίες να παρέχουν στοιχεία.

Ο νέος νόμος, σύμφωνα με την κ. Ρέντινγκ, δεν θα θεσπίσει μια συγκεκριμένη ”σωστή” τιμή για το international roaming, αλλά θα απαιτεί να μην είναι υψηλότερες οι χρεώσεις από τις χρεώσεις του εθνικού roaming.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v