Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ”καμπανάκι” για Ψυττάλεια από Νομάρχη Πειραιά

Παραγκωνισμό των φορέων της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού στο θέμα της λυμματολάσπης της Ψυττάλειας καταγγέλλει ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, κρούοντας για μία ακόμη φορά το καμπανάκι του κινδύνου.

Νέο ”καμπανάκι” για Ψυττάλεια από Νομάρχη Πειραιά
Για παραγκωνισμό των φορέων της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού στο θέμα της λυμματολάσπης της Ψυττάλειας κάνει λόγο η Νομαρχία Πειραιά, κρούοντας για μία ακόμη φορά το ”καμπανάκι” του κινδύνου.

Σε επιστολή του στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας καταγγέλλει την ΕΥΔΑΠ για την τακτική της μη ενημέρωσης των αιρετών εκπροσώπων ”του ενός εκατομμυρίου πολιτών” πάνω σε ένα φλέγον θέμα που αφορά τους κατοίκους ολόκληρου του Λεκανοπεδίου και ζητά την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού ”πριν να είναι πολύ αργά”.

”Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και την ενημέρωση μας αφού για την ΕΥΔΑΠ φαίνεται ότι δεν υπάρχει θεσμός αιρετής Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν συνειδητοποιεί την ύπαρξη της, το ρόλο της και την απήχηση της στην κοινωνία. Έτσι, δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα συνεχή διαβήματά μας. Γι’ αυτό ζητάμε τη δική σας παρέμβαση πριν να είναι πολύ αργά”, τονίζει στην επιστολή του προς τον Υπουργό ο Νομάρχης Πειραιά.

”Ήδη η Ψυττάλεια έχει φτάσει στα όρια της. Πάνω από 180.000 τόνοι βρίσκονται αποθηκευμένοι αυτή τη στιγμή στην Ψυττάλεια, ενώ και η τελευταία τάφρος βρίσκεται στο στάδιο της πλήρωσής της. Παρόλ’ αυτά όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΕΥΔΑΠ ”μελετά” την απομάκρυνση μόνο των 60.000 τόνων”.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Aγωνιούμε και μαζί με εμάς αγωνιούν και ανησυχούν όλοι οι πολίτες που περιμένουν έμπρακτα μέτρα για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από το νησί”, αναφέρει ο κ. Μίχας, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα ”ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρη την Αττική, τον Αργοσαρωνικό και τους πολίτες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v