Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παράταση στο ΠΔ για το νέο ταμείο των τραπεζών

Νέα παράταση παίρνει η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση του νέου Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου των τραπεζών. Μέχρι και χθες το σχετικό κείμενο δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

Νέα παράταση στο ΠΔ για το νέο ταμείο των τραπεζών
Νέα παράταση παίρνει η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση του νέου Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου των τραπεζών.

Μέχρι και χθες το σχετικό κείμενο δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργείων και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα καθυστερήσει ως ένα βαθμό και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, αφού ως γνωστόν πλέον χρονικά τοποθετείται για τις αρχές του β’ εξαμήνου του 2006.

Έως τότε εκτιμάται ότι το νέο ταμείο θα έχει δημιουργηθεί, αφού συν τοις άλλοις πληθαίνουν και οι τράπεζες οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό.

Ως γνωστόν η Εμπορική έχει λάβει ήδη τη σχετική απόφαση, το ΔΣ της Πειραιώς συζήτησε χθες το θέμα και αποφάσισε το ίδιο, ενώ η Αγροτική έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα προς το ΕΤΑΤ.

Αντιθέτως, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι προτίθεται να κάνει η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v