Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Δημοπρατείται το τελευταίο κομμάτι GSM

Μέχρι τις 22/7 θα γίνει η υποβολή των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους για την διάθεση του εναπομείναντος φάσματος GSM, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΕΤΤ. Τιμή εκκίνησης ορίστηκαν τα 38,1 εκατ. ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Telestet, Cosmote και Q Telecom, ενώ η ανακήρυξη του υπερθεματιστή θα γίνει στις 31/7.

ΕΕΤΤ: Δημοπρατείται το τελευταίο κομμάτι GSM
Δημοσιεύτηκε σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το τεύχος προκήρυξης για την διάθεση του εναπομείναντος φάσματος GSM.

Θα απονεμηθούν 2x5 MHz φάσματος ραδιοσυχνοτήτων EGSM (885-890 MHz και 930-935 MHz), ενώ θα ακολουθηθεί η μέθοδος της δημοπρασίας σφραγισμένων προσφορών, όπου ο κάθε υπερθεματιστής καταβάλλει το τίμημα το οποίο προσέφερε.

Η υποβολή των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, ενώ 8 ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν οι επιλεγέντες συμμετέχοντες. Η τιμή εκκίνησης αποτελεί την ελάχιστη έγκυρη προσφορά και έχει ορισθεί στα 38,158 εκατ. ευρώ.



Σχετικά με τους όρους πληρωμής, ο υπερθεματιστής πρέπει να καταβάλει το πλήρες ποσό του εκπλειστηριάσματος τοις μετρητοίς, μέσα σε 20 ημέρες από την Απόφαση της ΕΕΤΤ για την ανακήρυξη του υπερθεματιστή, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι τρεις από τις τέσσερις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς η Vodafone έχει ήδη λάβει το μέγιστο επιτρεπτό φάσμα. Παρά ταύτα, στελέχη τόσο της Q Telecom όσο και της Telestet έχουν δηλώσει παλαιότερα, ότι δεν χρειάζονται επέκταση του φάσματος στην περιοχή του GSM 900. Έτσι μόνη ενδιαφερόμενη είναι πλέον η Cosmote που πιθανότατα θα υποβάλλει προσφορά με το ελάχιστο έγκυρο ποσό.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v