Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

YΠΑΝ: Ανάθεση φωτοβολταϊκής μελέτης σε ΔΕΗ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με έγγραφό του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Κώστα Κυριακόπουλο και το διευθύνοντα πρόεδρο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη αναθέτει στην δημόσια επιχείρηση να προχωρήσει, σε μελέτες σχετικά με το κόστος και τον προϋπολογισμό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κέντρων στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.

YΠΑΝ: Ανάθεση φωτοβολταϊκής μελέτης σε ΔΕΗ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με έγγραφό του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Κώστα Κυριακόπουλο και το διευθύνοντα πρόεδρο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη αναθέτει στην δημόσια επιχείρηση να προχωρήσει, ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού, σε μελέτες σχετικά με το κόστος και τον προϋπολογισμό εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κέντρων στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.

Η προώθηση των μελετών αυτών, τονίζεται στην επιστολή, αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο την προώθηση, με παρεμβάσεις και πολιτικές, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την πρόταση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πρόεδρο της Βουλής Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κέντρων στα παραπάνω κτίρια.

”Η πρωτοβουλία αυτή”, τονίζει ο κ. Σιούφας, ”αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή ενέργεια, για την καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερο περιβάλλον και απεξάρτηση από τη χρήση του πετρελαίου και τις συμβατικές μορφές ενέργειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v