Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης

Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με τη ”Διαμόρφωση Σχεδίων Δράσης για τις Έκτακτες Συνθήκες στις Τηλεπικοινωνίες” δημοσίευσε σήμερα στο δικτυακό τόπο της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ΕΕΤΤ:  Αποτελέσματα δημόσιας διαβούλευσης
Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με τη ”Διαμόρφωση Σχεδίων Δράσης για τις Έκτακτες Συνθήκες στις Τηλεπικοινωνίες” δημοσίευσε σήμερα στο δικτυακό τόπο της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η ΕΕΤΤ προέβη σε αυτή τη Διαβούλευση στο πλαίσιο άσκησης των ρυθμιστικών, εποπτικών και ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ως Έκτακτες Συνθήκες ορίζονται οι καταστάσεις (π.χ. φυσικές ή βιομηχανικές καταστροφές) κατά τις οποίες ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις επικοινωνιακές ανάγκες των χρηστών και να τους προσφέρει τη συμφωνημένη ποιότητα υπηρεσιών.

Στόχος της Διαβούλευσης, η οποία διεξήχθη το διάστημα 6 Ιουνίου - 29 Ιουλίου 2005, ήταν να καταγραφούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων φορέων σχετικά με τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για τις Τηλεπικοινωνίες για την ταχύτερη αποκατάσταση των επικοινωνιών σε περιόδους εκτάκτων αναγκών. Έμφαση είχε δοθεί στην ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων και συντονισμού των ενεργειών καθώς και ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Στη Διαβούλευση συμμετείχαν οι ακόλουθες 7 εταιρείες: COSMOTE, ΟΤΕ, ΟΤΕ-Net, Q-TELECOM, TELLAS, TIM Hellas και VODAFONE.

Τα κυριότερα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι τα ακόλουθα:

* Όλοι οι συμμετέχοντες επισήμαναν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων κρατικών φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών στις τηλεπικοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, η πλειοψηφία έκρινε απαραίτητη την ένταξη του έργου στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ”ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ” (γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη λήψη κάθε είδους μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών και την παροχή κάθε δυνατής αρωγής στον πληγέντα πληθυσμό) και την περαιτέρω ανάπτυξή του, ώστε να αποτελέσει μέρος ενός Ενιαίου Εθνικού Σχεδίου που θα συντονίζει μια Δημόσια Αρχή.

* Οι συμμετέχοντες πρότειναν τον επαναπροσδιορισμό βασικών εννοιών (όπως ”Έκτακτη Ανάγκη/ Συνθήκη στις Τηλεπικοινωνίες” κ.ά.) και ζήτησαν θέματα, όπως οι βλάβες των δικτύων τους, να μην αποτελούν μέρος των Σχεδίων Δράσης διότι τα θεωρούν εσωτερική υπόθεσή τους.

* Η συντριπτική πλειοψηφία διατύπωσε την άποψη ότι στο βαθμό που ο σχεδιασμός του έργου δημιουργεί νέα κόστη για τις εταιρείες, θα πρέπει να προβλέπεται η σχετική δυνατότητα χρηματοδότησης, ώστε τα σχέδια να μην αναστείλουν την ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού τομέα.

* Η πλειονότητα συμφώνησε με τη δημιουργία Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΚ) και υπογράμμισε πως ο βασικός ρόλος της θα πρέπει να είναι η συνεχής συνεργασία και η δημιουργία ενός κόμβου επικοινωνίας μεταξύ κράτους και εταιρειών.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης κοινοποιήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το πλήρες κείμενο των αποτελεσμάτων της Διαβούλευση είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v