Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν και το έργο του Μαλιακού

Στην επιστολή – καταγγελία της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έργο του Μαλιακού ετοιμάζεται να απαντήσει η κυβέρνηση, με τη βεβαιότητα ότι όλα τα θέματα που εγείρονται θα απαντηθούν και το έργο θα μπορέσει να προχωρήσει. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς αναμένεται να αποσταλεί αυτή την εβδομάδα.

Η Κομισιόν και το έργο του Μαλιακού
Στην επιστολή – καταγγελία της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έργο του Μαλιακού ετοιμάζεται να απαντήσει η κυβέρνηση, με τη βεβαιότητα ότι όλα τα θέματα που εγείρονται (το πλήρες κείμενο δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”) θα απαντηθούν και το έργο θα μπορέσει να προχωρήσει. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς αναμένεται να αποσταλεί αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για να απαντηθούν οι ενστάσεις που έχουν γίνει εδώ στην Ελλάδα και οι οποίες αναμένεται πως θα απορριφθούν –με την ίδια λογική των επιχειρημάτων που προβάλλονται προς την Επιτροπή. Διότι, θα πρέπει να τονιστεί ότι η ένσταση που υποβλήθηκε εδώ στην Ελλάδα είναι ακριβώς η ίδια με την ανώνυμη ένσταση που υποβλήθηκε στην Κοινότητα, η οποία ”ευθύνεται” για τη ανακίνηση του θέματος.

Στον πολύπαθο (3,5 χρόνια διάρκεια) διαγωνισμό για την ανάθεση της κατασκευής συντήρησης και λειτουργίας του τμήματος της Εθνικής Οδού μεταξύ Μαλιακού και Κλειδίου προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΑEGEAN Motorways (στην οποία συμμετέχουν οι Billfinger Berger, Hochtief, ΑΕΓΕΚ, ΑΘΗΝΑ, ΛΑΜΔΑ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ), καθώς προσέφεραν στο Ελληνικό Δημόσιο € 230 εκατομμύρια περισσότερα από την ανταγωνίστρια κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού (στην οποία συμμετέχουν EΛΤΕΧ, J&P ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, VINCI και ΕΤΕΘ).

Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μετά την αποσαφήνιση προς την Επιτροπή, η κυβέρνηση θα μπορέσει επιτέλους να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v