Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο εθελουσία Εθνικής-ασφαλιστικό (upd)

”Όχι” σε σενάρια επιβάρυνσης του δημοσίου από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, όπου εξετάστηκε το ασφαλιστικό των τραπεζών αλλά και ο προϋπολογισμός.

Στο επίκεντρο εθελουσία Εθνικής-ασφαλιστικό (upd)
της Έλενας Λάσκαρη

”Όχι” στα σενάρια επιβάρυνσης του δημοσίου από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, όπου εξετάστηκε το ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και ο προϋπολογισμός.

”Είναι πάγια θέση μου ότι όταν ένα ίδρυμα αποφασίζει εθελούσια έξοδο το ασφαλιστικό κόστος το επωμίζεται το ίδιο” δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό των τραπεζών ο υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι απαιτείται χρόνος για την πρακτική εφαρμογή του νόμου και εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΒΕ, και συμπλήρωσε ότι αν απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια θα υπάρξει κάλυψή τους.

--- Αναβάλλεται η συζήτηση της εθελουσίας στην Εθνική

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι η διοίκηση της Εθνικής με τους εκπροσώπους των εργαζομένων συμφωνήθηκε να μην συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου το θέμα της εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι εργαζόμενοι πάντως προειδοποιούν, πως σε βαθμό που η διοίκηση εμμείνει στις θέσεις της, θα υπάρξει προσφυγή με όλα τα ένδικα μέσα.

Σημειώνεται ότι για αύριο είχε προγραμματισθεί να εξετασθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το ζήτημα της εθελουσίας εξόδου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας -ΣΥΕΤΕ) προανήγγειλαν παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, εκπροσωπώντας το 6%, ήτοι το ποσοστό που κατέχει ο Σύλλογος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι αντιδράσεις του ΣΥΕΤΕ σχετίzονται με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που προωθεί η διοίκηση της Εθνικής, ενώ σε ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι εξης εκτιμήσεις για τις συνέπειες της εθελουσίας στο Ασφαλιστικό:

Α) Στο Ταμείο Συντάξεων από πλεόνασμα 1,45 εκατ. ευρώ στις 31/12/2004 θα έχει έλλειμμα 22 εκατ. ευρώ στις 31/12/2005.

Β) Στο Επικουρικό από 3,27 εκατ. ευρώ έλλειμμα πέρυσι, φέτος αναμένεται να εκτιναχθεί στα 11 εκατ. ευρώ.

Γ) Στο Ταμείο Υγείας το έλλειμμα του 1,186 εκατ. ευρώ στις 31/12/2004 και μετατρέπεται σε οργανικό έλλειμμα 5 εκατ. ευρώ στις 31/12/2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v