Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Αράπογλου: Υπέρ των τραπεζικών συγχωνεύσεων

Υπέρ των συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό χώρο τάχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο χθεσινό Βήμα της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι η ωρίμανση της ελληνικής αγοράς θα κάνει εντονότερη την ανάγκη για οικονομίες κλίμακας.

Τ. Αράπογλου: Υπέρ των τραπεζικών συγχωνεύσεων
Στη δημιουργία εθνικών πρωταθλητών στην τραπεζικό χώρο θα οδηγήσει η αγορά, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τ. Αράπογλου, μιλώντας στο χθεσινό Βήμα της Κυριακής, τασσόμενος υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.



Όπως είπε ο κ. Αράπογλου, ”με την ωρίμανση της ελληνικής αγοράς, ζητήματα που προκύπτουν από την αλληλοκάλυψη πελατολογίου και προϊόντων κάνουν εντονότερη την ανάγκη για δημιουργία οικονομιών κλίμακος”. Ο ίδιος χαρακτήρισε πρόδρομο των εξελίξεων τις μικρότερες τράπεζες, οι οποίες βλέπουν ότι ”θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αν μεγαλώσουν και προχωρούν σε συγχωνεύσεις”.

Ο επικεφαλής της Εθνικής αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, όπου το μέγεθός τους τις κατατάσσει στην κατηγορία των εθνικών πρωταθλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v