Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Καλεί σε ακρόαση Cosmote, TIM και Vodafone

Σε ακρόαση αποφάσισε να καλέσει τις εταιρίες Cosmote, TIM και Vodafone η ΕΕΤΤ, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο οι ανακοινωθείσες τον Απρίλιο του 2005 αυξήσεις των χρεώσεων στα γραπτά μηνύματα (SMS) αντίκεινται στην τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία και σε εκείνη περί ανταγωνισμού. Επίσης, καλεί σε ακρόαση ΟΤΕ και Teledome.

ΕΕΤΤ: Καλεί σε ακρόαση Cosmote, TIM και Vodafone
Κλήση σε Ακρόαση των εταιριών Cosmote, TIM και Vodafone προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο οι ανακοινωθείσες -τον Απρίλιο του 2005- από τις συγκεκριμένες εταιρίες αυξήσεις των χρεώσεων στα γραπτά μηνύματα (SMS) αντίκεινται στην τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία και σε εκείνη περί ανταγωνισμού, αποφάσισε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)στη συνεδρίασή της την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005.

Επίσης, αποφάσισε την κλήση σε Ακρόαση:

* του ΟΤΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή του με τη διαδικασία κατάργησης της Προεπιλογής Φορέα, όπως αυτή ορίζεται στο νέο Κανονισμό της ΕΕΤΤ.

* της Teledome, κατόπιν σχετικής καταγγελίας και Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων του ΟΤΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρεί τη διαδικασία ενεργοποίησης της Προεπιλογής Φορέα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υφιστάμενο Κανονισμό της ΕΕΤΤ, ο συνδρομητής υποβάλλει -σε έντυπη μορφή, με τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά- την Αίτηση Ενεργοποίησης/ Κατάργησης της Προεπιλογής Φορέα στον προεπιλεγμένο πάροχο.

Tέλος, η ΕΕΤΤ θα ανακοινώσει τις θέσεις της επί των παρατηρήσεων που είχαν διατυπώσει οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στο πλαίσιο Δημόσιων Διαβουλεύσεων σχετικά με τον ορισμό των ακόλουθων δύο αγορών:

α) της αγοράς χονδρικής παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης και β) της αγοράς χονδρικής πρόσβασης στον Αδεσμοποίητο Τοπικό Βρόχο. Τα σχετικά κείμενα θα δημοσιευθούν στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (www.eett.gr, Ενότητα Νέα-Ανακοινώσεις).

Το επόμενο βήμα θα είναι η ανάλυση και οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις στις εν λόγω αγορές.

* Εκχώρηση 676 Ονομάτων Δικτυακών Τόπων με κατάληξη [.gr.].

* Εκχωρήσεις για την έκδοση 6 Αδειών Λειτουργίας Ειδικού Ραδιοδικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v