Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurobank:Επιτάχυνση ανάπτυξης στο 3,6% το 2006

Ελαφριά επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης προβλέπει το τμήμα ανάλυσης της EFG Eurobank στην τριμηνιαία επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας. Η τράπεζα εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 3,6% το 2006, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας και θετική συμβολή από τις εξαγωγές.

EFG Eurobank:Επιτάχυνση ανάπτυξης στο 3,6% το 2006
Ελαφριά επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης προβλέπει το τμήμα ανάλυσης της EFG Eurobank στην τριμηνιαία επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, η EFG Eurobank εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 3,6% το 2006, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας και θετική συμβολή από τις εξαγωγές.

Ωστόσο, όπως τονίζει η τράπεζα, οι επίμονα υψηλές πετρελαϊκές τιμές και η ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης της δημοσιονομικής πολιτικής για την μείωση του ελλείμματος σε ευθυγράμμιση με τις υποχρεώσεις προς την Ε.Ε. θέτουν κινδύνους στις προβλέψεις της.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, οι δομικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας (εργασιακές σχέσεις ΟΤΕ, ασφαλιστικά ταμεία τραπεζών, μετοχοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, καθώς και οι αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων και τη νομοθεσία για τις υπερωρίες), ενώ επισημαίνει την ανάγκη μεγάλης ώθησης των φορολογικών εσόδων αλλά και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων στο προσεχές διάστημα.

Αναφορικά με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, η EFG Eurobank εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει σχετική ανθεκτικότητα στις υψηλές πετρελαϊκές τιμές και την ισχνή οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, αν και επισημαίνει ότι υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης σε σχέση με την περίοδο 2001-2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v