Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Χρηματοδότηση ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης

Ο κ. Σιούφας υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες επιχορηγούνται με συνολικό ποσό 19 εκ. ευρώ, 4 Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης για να προβούν στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του ΕΠΑΝ, καθώς και 4 Εποπτευόμενοι Φορείς για την αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων μελετών και έργων τους. Μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ που λαμβάνει 3 εκ. ευρώ.

ΥΠΑΝ: Χρηματοδότηση ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης
Ο κ. Δ. Σιούφας, μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες επιχορηγούνται με συνολικό ποσό 19.839.685 ευρώ, 4 Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης για να προβούν στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του ΕΠΑΝ, καθώς και 4 Εποπτευόμενοι Φορείς για την αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων μελετών και έργων τους.

Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνεται και η ΔΕΗ, που λαμβάνει 3 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι αποφάσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της επιχορήγησης, με συνολικό ποσό 17,1 εκατ. ευρώ, 4 Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) καθώς και 3 Εποπτευόμενων Φορέων, στις 23 Μαΐου 2005, για την αποπληρωμή συγχρηματοδοτούμενων μελετών και έργων τους στον τομέα της ενέργειας.

Το έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης αφορούν την υποστήριξη των Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψήφιων επενδυτών, την υπογραφή συμβάσεων με τους τελικούς αποδέκτες (επιχειρήσεις), την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων και ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας του Προγράμματος.

Στους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης συμμετέχουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων (Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π..

Οι οδηγίες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς τους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης είναι η άμεση εκταμίευση των επιχορηγήσεων.

Οι επιχορηγήσεις ανά δικαιούχο φορέα είναι:

1 Κέντρο Επιχειρηματικής Πολιτιστικής ανάπτυξης- αναπτυξιακή ένωση Μακεδονίας, 1.197.380

2 Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρία (ΕΛΑΝΕΤ), 750.000

3 Αναπτυξιακή Εταιρία Διαχειρίσεως Ευρωπαικών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ), 300.000

4 Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) 615.994

5 ΔΕΠΑ, 11.789.611

6 ΙΓΜΕ, 1.599.700

7 ΡΑΕ, 587.000

8 ΔΕΗ, 3.000.000

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v