Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την BCR

Η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα 9 τραπεζικών ομίλων, μεταθέτοντας στις 17 Οκτωβρίου την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση τελικών προσφορών για την εξαγορά της BCR.

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την BCR
Η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα 9 τραπεζικών ομίλων, μεταθέτοντας στις 17 Οκτωβρίου την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τελικών προσφορών για την εξαγορά της BCR, μεταδίδει το Dow Jones.

Ενδιαφέρον για τη ρουμανική τράπεζα έχουν εκδηλώσει 9 διεθνείς όμιλοι: Deutsche Bank, BNP Paribas, BCP, Fortis, KBC Group, Erste Bank, Dexia, Banca Intesa και η Εθνική Τράπεζα.

Η αναβολή δεν επηρεάζει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της ρουμανικής κυβέρνησης. Η BCR αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας που βαίνει προς ιδιωτικοποίηση και το 2004 κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 161 εκατ. ευρώ, βάσει των ΔΛΠ.

Yπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα αλλά και η EFG Eurobank συγκαταλέγονται μεταξύ των υποψηφίων για την εξαγορά του ρουμανικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου CEC, που επίσης βαίνει προς ιδιωτικοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v