Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone, TIM

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ επέβαλε στις Cosmote, Vodafone και TIM η ΕΕΤΤ κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, καθώς οι εταιρίες φέρονται να παραβίασαν τις διατάξεις για τη φορητότητα. Σε ακρόαση κλήθηκε ο ΟΤΕ για τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμολογίων του.

ΕΕΤΤ: Πρόστιμα σε Cosmote, Vodafone, TIM
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ επέβαλε στις Cosmote, Vodafone και TIM η ΕΕΤΤ κατά την πρώτη χθεσινή συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, στην κάθε εταιρία επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού σχετικές με τη διάθεση, την προώθηση και την τιμολόγηση της Φορητότητας Αριθμών στην ελληνική αγορά.

Η ΕΕΤΤ κάλεσε σε ακρόαση τον ΟΤΕ αφενός για την πρόσφατη αύξηση του παγίου τέλους στις PSTN και ISDN BRA συνδέσεις, κατά 0,5 ευρώ σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές, χωρίς την έγκριση της ΕΕΤΤ, και αφετέρου για τη μη υποβολή ή καθυστέρηση υποβολής στην ΕΕΤΤ κοστολογικών στοιχείων του, προκειμένου να ασκήσει τις αρμοδιότητές της στο πλαίσιο του Ετήσιου Κοστολογικού Ελέγχου που διενεργεί.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ οφείλει να υποβάλλει στην ΕΕΤΤ ετησίως και εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων κάθε έτους, τα τιμολόγια των υπηρεσιών για τις οποίες υφίσταται υποχρέωση κοστοστρεφούς τιμολόγησης.

Ακομη, η επιτροπή εξέτασε περίπου 12.000 αιτήσεις για ελληνικά ονόματα δικτυακών τόπων με κατάληξη .gr και εκχώρηση περισσότερων από 5.500 ονομάτων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις χρήστες, αλλά και 5.523 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από ιδιώτες και επιχειρήσεις για την εκχώρηση ονομάτων δικτυακών τόπων (.gr.) με λατινικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΕΕΤΤ, κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, ”Βασική επιδίωξη της νέας Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες της λειτουργίας της, ήταν να δρομολογήσει και να διεκπεραιώσει όλα τα ζητήματα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα τους δύο τελευταίους μήνες, στόχος ο οποίος επετεύχθη. Η ΕΕΤΤ θα εξακολουθήσει να ασκεί τον εποπτικό και ελεγκτικό της ρόλο, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και στην αγορά παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v