Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”OΚ” σε 4 για επέκταση μετρό έως το Ελληνικό

Τέσσερις κοινοπραξίες με ελληνική συμμετοχή ”πέρασαν” στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό έως το Ελληνικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Έως 8/9 οι οικονομικές προσφορές.

”OΚ” σε 4 για επέκταση μετρό έως το Ελληνικό
Τέσσερις κοινοπραξίες ”πέρασαν” στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση της γραμμής Αγ. Δημητρίου του μετρό έως το Ελληνικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του σχετικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 350 εκατ. εκατ.

Οι κοινοπραξίες που ”πέρασαν” στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής:

* Impreglio – ΑΕΓΕΚ – Seli – Alstom Transport

* ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – Siemens – Vinci Cinstruction Grands Projects

* Alpine Mayreder BAU GmbH – Obrascon Huarte Lain S.A. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – Παντεχνική – POWELL ELECTRICAL SYSTEMS INC.

* J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – F.C.C. Const. – Elecnor S.A. – INSTALACIONES INABENSA S.A.

Για την εξέλιξη αυτή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό προς το Ελληνικό προχωρά ταχύτατα και μάλιστα οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί κατά 3 μήνες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό μας. Με την αλλαγή που κάναμε στο σχεδιασμό του έργου, με μικρή διαφορά στον προϋπολογισμό, η νέα επέκταση της γραμμής θα κατασκευαστεί υπόγεια στο σύνολό της. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η λύση της γέφυρας κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, η οποία θα δημιουργούσε σημαντική ηχητική και οπτική ρύπανση”.

”Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εντάξαμε οριστικά στο Ταμείο Συνοχής με την τελευταία αναθεώρηση. Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2006 και θα παραδοθεί μέσα στο 2009.

Oι παραπάνω κοινοπραξίες κλήθηκαν στο β΄ στάδιο του διαγωνισμού και αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2005 θα παραλάβουν τα τεύχη δημοπράτησης (οριστική μελέτη του έργου, προδιαγραφές, διακήρυξη, συγγραφή υποχρεώσεων και το υπόλοιπο πληροφοριακό υλικό), προκειμένου να υποβάλουν την οικονομική προσφορά τους για το έργο έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2005.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η ανάθεση της κατασκευής του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του φθινοπώρου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή υπόγειας επέκτασης μήκους 5,5 χλμ. και στη δημιουργία 4 νέων σταθμών και υπογείου χώρου εναπόθεσης 8 συρμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v