Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Θέματα εθελουσίας στον ΟΤΕ εξετάζει η Κομισιόν”

Ενστάσεις εξακολουθεί να εγείρει η Κομισιόν στο θέμα της χρηματοδότησης της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σε συνάντηση που είχε με την αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού, τόνισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ούτε ιδιαίτερα προβλήματα για τον ΟΤΕ.

”Θέματα εθελουσίας στον ΟΤΕ εξετάζει η Κομισιόν”
της Ελενας Λάσκαρη

Ενστάσεις εξακολουθεί να εγείρει η Κομισιόν στο θέμα της χρηματοδότησης της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης με δηλώσεις του αναφέρθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε με την αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού, λέγοντας επί λέξει ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα για το Ασφαλιστικό των τραπεζών ούτε ιδιαίτερα προβλήματα για τον ΟΤΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του euro2day.gr διευκρίνισε ότι για τον ΟΤΕ υπάρχουν ζητήματα που εξετάζει η επιτροπή, υπό το πρίσμα των κρατικών ενισχύσεων, αλλά φαίνεται να πείθεται από την άποψη της κυβέρνησης ότι δεν επιχειρείται ενίσχυση της επιχείρησης, αλλά του Ταμείου.

Δεν φαίνεται να υπάρξει πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω πιθανή καταγγελία από μία ανταγωνίστρια επιχείρηση, η οποία θα διερευνηθεί από την Κομισιόν. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε αυτές τις διαδικασίες, βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Κομισιόν”, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Οικονομίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά από κάθε συνεδρίαση του συμβουλίου Εcofin, χαρακτήρισε σχετικά ικανοποιητικές τις εξελίξεις στην πραγματική οικονομία και ανέδειξε ιδιαίτερα την πτώση της ανεργίας στο 10,4% το α’ τρίμηνο του έτους από 11,3% το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τις ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το β’ τρίμηνο θα κινηθεί κοντά στο 3,5%, όπως ήταν και στο α’ τρίμηνο του έτους.

Επιβεβαίωσε παράλληλα, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τιτλοποίηση βεβαιωθέντων χρεών παρελθόντων ετών, διαδικασία η οποία όπως είπε είναι συμβατή με τους κανόνες της Eurostat.

”Εξετάζουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο αυτή σε περιορισμένο βαθμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία το ταμειακό έλλειμμα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης ήταν το πρώτο εξάμηνο του έτους 6,5% του ΑΕΠ, δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς τα χρέη των νοσοκομείων ύψους 1,580 δισ. ευρώ και η κεφαλαιακή ενίσχυση της Αγροτικής Τράπεζας ύψους 1,028 δισ. ευρώ δεν επηρεάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, ανέφερε ότι θα παρουσιαστεί στο τέλος Ιουλίου, καθώς η κυβέρνηση περιμένει την απάντηση της Κομισιόν στο αίτημά της για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από το ΦΠΑ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου έκπτωσης φόρου με αποδείξεις από το 2006.

Για την Ολυμπιακή, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του γραμματέα της Ν. Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι η ”Ολυμπιακή ή θα πουληθεί ή θα κλείσει τον Αύγουστο”, ο υπουργός Οικονομίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη φάση και δεν θέλησε να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v