Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

Συστάσεις διαρθρωτικών αλλαγών με απελευθερώσεις αγορών, μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας, παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα και εξορθολογισμό των μειώσεων δαπανών συνιστά με την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Μέσω των λογιαριασμών της ΔΕΗ η επιστροφή των επιπλέον φόρων για πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία
της Έλενας Λάσκαρη

Συστάσεις διαρθρωτικών αλλαγών με απελευθερώσεις αγορών, μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας, παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα και εξορθολογισμό των μειώσεων δαπανών συνιστά με την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.



Η έκθεση δίνεται στη δημοσιότητα στη 1 το μεσημέρι και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τον ίδιο τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ζαν Φιλίπ Κοτίς, στο υπουργείο Οικονομίας, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Γ. Αλογοσκούφη.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει τη λύση της επιστροφής των επιπλέον φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν από τον Σεπτέμβριο για πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια προεξόφλησης του επιπλέον φόρου στους καταναλωτές, ενώ το πλήρες κυβερνητικό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο τέλος Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v