Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς επανακυκλοφορία του Ξυστό από το Δημόσιο

Η εκ νέου κυκλοφορία του στιγμιαίου λαχείου ”Ξυστό” και η αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προκειμένου να μπορεί να διαχειρισθεί το παιχνίδι, περιλαμβάνονται στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου, όπως δηλώνει στη ”Ναυτεμπορική” ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας κ. Κ. Μίχαλος.

Προς επανακυκλοφορία του Ξυστό από το Δημόσιο
Η επανακυκλοφορία του στιγμιαίου λαχείου ”Ξυστό” στο επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνεται στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική” ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισήμανε ο κ. Μίχαλος, η διαχείριση του παιχνιδιού δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτη, αλλά η διεξαγωγή του θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, ”η οποία διαθέτει τη δυνατότητα”.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι για να υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο, το υπουργείο προχωρά στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης, η οποία στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να είναι σε θέσει να διαχειρισθεί το project ”Ξυστό”, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και η μετεγκατάστασή της σε νέο σύγχρονο κτίριο.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, επιχειρείται η μετατροπή της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων σε έναν μικρού μεγέθους κρατικό οργανισμό που θα λειτουργεί όπως ο ΟΠΑΠ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενώ μέσω της νέας λειτουργίας τίθεται ο στόχος αύξησης των εσόδων του κράτους.

Συγκεκριμένα, ο στόχος που θέτει το υπουργείο προβλέπει αύξηση των εσόδων του κράτους κατ’ ελάχιστον 95 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v