Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μαξίμου

Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι όλες οι λεπτομέρειες θα διευκρινισθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει στις 2 μ.μ.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μαξίμου
Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων υπουργών στις 2 το μεσημέρι, στην οποία θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε: ”Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε την προώθηση μιας πολύ μεγάλης διαρθρωτικής αλλαγής για την οικονομία. Αλλαγής, που αφορά στο ασφαλιστικό σύστημα των τραπεζών. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία πολλά χρόνια”.

Στη συνέχεια δε ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε: ”Με τη διαρθρωτική αυτή αλλαγή δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Προσαρμόζονται τα δικαιώματα των νέων τραπεζοϋπαλλήλων, αυτών που έχουν προσληφθεί μετά το 1992, στα ισχύοντα για όλους τους μισθωτούς. Με τη διαρθρωτική αυτή αλλαγή, η οποία δεν έχει κανένα κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, σώζονται κυρίως οι κρατικές τράπεζες, που απειλούνταν με κατάρρευση λόγω του Ασφαλιστικού, όπως η Εμπορική και η Αγροτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v