Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Αλογοσκούφης για ΟΤΕ - νομοθετική ρύθμιση

Μέχρι στιγμής δεν δημιουργείται πρόβλημα από το ενδιαφέρον της Κομισιόν για τις κινήσεις της κυβέρνησης στον ΟΤΕ, δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης. Παρατείνεται για μετά την Παρασκευή η κατάθεση πρότασης για τη νομοθετική ρύθμιση του ασφαλιστικού ζητήματος. Σφοδρή επίθεση κατά Γ. Παπανδρέου.

Γ. Αλογοσκούφης για ΟΤΕ - νομοθετική ρύθμιση
της Ελενας Λάσκαρη

Το ενδιαφέρον της Κομισιόν για τις κινήσεις της κυβέρνησης στον ΟΤΕ επιβεβαίωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ενδιαφέρον αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Υπάρχει επιστολή της Κομισιόν με την οποία ζητά ενημέρωση και η οποία έχει ήδη παρασχεθεί διά μέσου της υπηρεσιακής οδού, είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι λόγω των εξελίξεων στη Βουλή (ψήφος εμπιστοσύνης) δεν πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή η πρόταση για τη νομοθετική ρύθμιση του ασφαλιστικού ζητήματος.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από το θέμα Ρεγκούζα και χωρίς να διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων φορολογικών μέτρων.

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Βουλή και μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις περικοπές κονδυλίων, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ”θα περίμενε κανείς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε συγγνώμη, και όχι να ζητάει και τα ρέστα”, ενώ συσχέτισε την πρόταση μορφής που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου με ”κινήσεις εντυπωσιασμού, προκειμένου να συσπειρωθεί το δικό του

κόμμα”.

Ευθύτατες ήταν οι βολές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. ”Λάθος πεδίο διάλεξε το ΠΑΣΟΚ, ιδίως όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζουν πολλοί και από το δικό του κόμμα ότι πρέπει να γίνουν”.

Χαρακτήρισε δε ”πολιτικά και κοινοβουλευτικά άστοχη” την ενέργεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις διαρθρωτικές αλλαγές και την ερμήνευσε ως προσπάθεια ”οχύρωσης πίσω από τα πιο αντιδραστικά στρώματα που μας καθήλωσαν στο παρελθόν”.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα αντιδραστικά στρώματα, ο υπουργός Οικονομίας μετέβαλε τη δήλωσή του σε ”αντιδραστικές ενέργειες”, κατονομάζοντας ως τέτοιες τη ”συλλήβδην άρνηση στις μεταρρυθμίσεις με κομματική καθοδήγηση”.

Πρόσθεσε δε ότι είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν ”οχυρωμένοι πίσω από προνόμια”, ενώ υπέδειξε και επιχειρηματικά συμφέροντα που πυροδοτούν αντιδράσεις.

Κατέληξε λέγοντας ότι ”με το κακό πρόσωπο του κομματισμού η ελληνική κοινωνία πρέπει να πάρει διαζύγιο”.

Στο θέμα των απωλειών κοινοτικών κονδυλίων τόσο ο υπουργός Οικονομίας όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός, Χ. Φώλιας, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την έκβαση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι αρχικά και εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, η χώρα κινδύνευε με απώλειες 25% επί των κοινοτικών κονδυλίων για τα 4.200 έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή συνεχίζουν να εκτελούνται από το 2000 και μετά και τελικά η απώλεια περιορίστηκε στο 10,52%.

Στο θέμα Ρεγκούζα ο υπουργός Οικονομίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι καλύπτεται ”από τις επίσημες δηλώσεις του υφυπουργού” και διευκρίνισε ότι ο ίδιος είναι γνώστης μόνο της επίσημης ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Ρεγκούζα.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα, απάντησε: ”H κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγει φορολογικά μέτρα και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v