Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα φουρνιά αποκρατικοποιήσεων για 2005-6

Το Δημόσιο θα πωλήσει το 10% της Αγροτικής σε διάστημα έξι (6) μηνών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης. Η σταδιακή εισαγωγή των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου και η ανάληψη του Στοιχήματος αποκλειστικά από τον ΟΠΑΠ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, πρόσθεσε. Τα σχέδια για ”Ελ. Βενιζέλος”, Τ.Τ. και Εμπορική.

Νέα φουρνιά αποκρατικοποιήσεων για 2005-6
Το Eλληνικό Δημόσιο θα πωλήσει το 10% των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας σε διάστημα έξι (6) μηνών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης εξήγγειλε την εισαγωγή του ”Ελ. Βενιζέλος” στο Χ.Α. εντός του 2006.

Όσον αφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο υπουργός δήλωσε ότι η εισαγωγή στη Σοφοκλέους θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν, είτε στα τέλη του 2005 είτε στις αρχές του 2006.

Σχετικά με την Εμπορική Τράπεζα, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε πως δεν υπάρχουν προκαθορισμένες αποφάσεις, δηλώνοντας πως ”όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες περαιτέρω αποκρατικοποίησης και η Credit Agricole θελήσει να ασκήσει τα δικαιώματά της μπορεί να το κάνει”.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας ανέρχεται στα 1,25 δισ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω έκδοσης 624 εκατ. νέων τίτλων στην τιμή των 2 ευρώ ανά μετοχή. Η αναλογία διαμορφώνεται στις 20 νέες μετοχές για κάθε 9 παλαιές.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός μιλώντας για το Τ.Τ. είπε ότι θα εισαχθεί στην πλήρη αγορά του Χ.Α. πακέτο μετοχών, το ύψος του οποίου δεν έχει καθορισθεί ακριβώς, με συνδυασμένη προσφορά στην Ελλάδα και σε ξένους θεσμικούς.

Αναφορικά με το ”Πάμε Στοίχημα” διευκρίνισε ότι η σταδιακή εισαγωγή των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου και η ανάληψη του στοιχήματος αποκλειστικά από τον ΟΠΑΠ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Για το Διεθνή Αερολιμένα ”Ελ. Βενιζέλος” έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την εισαγωγή πακέτου μετοχών στο Χ.Α. εντός του 2006.

Για την Τράπεζα Αττικής δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.

Τέλος, για το Ασφαλιστικό των τραπεζών ο υπουργός τόνισε ότι η λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι λύση αρχών, γενικού χαρακτήρα, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους.

Στο πλαίσιο θα εισαχθούν η Εμπορική και η Αγροτική, ενώ θα είναι ανοιχτό και για τις υπόλοιπες τράπεζες.

Για τις εργασιακές σχέσεις διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο επέκτασης της ρύθμισης του ΟΤΕ σε άλλες ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει διάθεση της κυβέρνησης να επιβάλει λύσεις, αλλά εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν αντίστοιχες λύσεις αν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.

Πάντως, ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τη συμφωνία στον ΟΤΕ ως πρώτο βήμα για τη σύγκλιση των όρων απασχόλησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v