Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναντήσεις Καραμανλή το Σάββατο για ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ

Τα ενεργειακά ζητήματα που συνδέονται με τις εταιρίες ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ και κυρίως τις υποδομές στο χώρο της ενέργειας, συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Διοικητής της ΔΕΠΑ κ. Ρ. Μωϋσής και ο Διοικητής των ΕΛΠΕ κ. Τ. Χριστοδούλου.

Συναντήσεις Καραμανλή το Σάββατο για ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ
Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, τον Διοικητή της ΔΕΠΑ κ. Ρ. Μωϋσή και τον Διοικητή των ΕΛΠΕ κ. Τ. Χριστοδούλου, είχε το Σάββατο 28 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντης με τον Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν τα ενεργειακά ζητήματα που συνδέονται με τις δύο εταιρίες και κυρίως τις υποδομές στο χώρο της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της διασύνδεσης των αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όπου το επόμενο διάστημα, τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, οι δύο Πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Ταγίπ Ερντογάν, θα κάνουν τα εγκαίνια έναρξης των έργων διασύνδεσης των αγωγών.

Επίσης, συζητήθηκε η συμφωνία με τον Ιταλό υπουργό Ενέργειας κ. Σκαγιόλα για το Πρωτόκολλο Στήριξης που θα υπογράψουν οι δύο Κυβερνήσεις και οι δύο χώρες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού μεταξύ Ελλάδος - Ιταλίας και από την Ιταλία στην Ευρώπη. Πρόκειται για την ενεργειακή ”Εγνατία”, που δημιουργείται στο χώρο της Βορείου Ελλάδος και της Ηπείρου, και η οποία αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας, καθώς θα εφοδιάζει και την Ελλάδα - αλλά και διά της Ιταλίας - την Ευρώπη με φυσικό αέριο.

Τέλος, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνάντηση, τη χθεσινή στη Σόφια, των τριών αντιπροσωπειών και βεβαίως, για τα ζητήματα που σχετίζονται με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο χώρο των καυσίμων.

Σε ερώτηση, για το αν συζητήθηκε το θέμα της άρσης της μονιμότητας, ο κ. Σιούφας τόνισε: ”Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός. Χαιρετίζουμε αυτήν την συμφωνία της Διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v