Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Ενίσχυση του ρυθμού αύξησης δανείων το Μάρτιο

Ο ρυθμός της συνολικής πιστωτικής επέκτασης αυξήθηκε 14,7% τον Μάρτιο από 14,4% τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα οι συνολικές οφειλές να φθάσουν τα 120,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 66 δισ. ευρώ χρωστούν οι επιχειρήσεις και 54,6 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά.

ΤτΕ: Ενίσχυση του ρυθμού αύξησης δανείων το Μάρτιο
Επιτάχυνση εμφανίζει ο ρυθμός αύξησης των δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ο ρυθμός της συνολικής πιστωτικής επέκτασης αυξήθηκε, σε ετήσια βάση, 14,7% τον Μάρτιο από 14,4% τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα οι συνολικές οφειλές να φθάσουν τα 120,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 66 δισ. ευρώ χρωστούν οι επιχειρήσεις και 54,6 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά.

Ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων ”διαμορφώθηκε” 25,8% τον Μάρτιο από 25,4% τον Φεβρουάριο, με τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων να φθάνουν τα 25 δισ. ευρώ, ενώ κάμψη εμφανίζει ο ρυθμός εκταμίευσης των καταναλωτικών δανείων που ”διαμορφώθηκε” στο 33,9% από 35%.

Οι οφειλές στις τράπεζες μέσω πιστωτικών ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ, από προσωπικά δάνεια σε 7 δισ. ευρώ και από δάνεια με δικαιολογητικά σε 3 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές οφειλές της βιομηχανίας ανέρχονται σε 15,5 δισ. ευρώ, του εμπορίου σε 19,3 δισ. ευρώ, της γεωργίας σε 3 δισ. ευρώ, του τουρισμού σε 4,1 δισ. ευρώ και της ναυτιλίας σε 5,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v