Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Ψάχνει λύση για το "κομμένο" πρόγραμμα

Την ανάπτυξη δράσης για τις οικογένειας που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο εξετάζουν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης. Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 120.000 νέους το 2013-14.

Βρούτσης: Ψάχνει λύση για το κομμένο πρόγραμμα
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας έχουμε θέσει, επιπλέον, και την ανάπτυξη σχετικής δράσης που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Το υπουργείο ανάπτυξης σχεδιάζει τη δράση που αφορά σε 400.000 περίπου οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του.

"Σε κάθε περίπτωση", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, "θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το εν λόγω πρόγραμμα, ενώ έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση και τους επαίνους της τρόικας, απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μη συμβατό με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, με τον αρχικό σχεδιασμό να αφορά σε κάλυψη του μισθολογικού κόστους 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25, αναλαμβάνοντας και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας αναφέρει τα εξής:

"Η ανεργία και η αντιμετώπιση της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο Εργασίας.

Μόλις χθες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, γνωστοποιήσαμε μία μεγάλη και σημαντική επιθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ανέργων με επίκεντρο 75.000 ευκαιρίες εισόδου τους στην αγορά εργασίας για το 2014.

Αν σε αυτό προσθέσουμε τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις μέσα στο 2013 για 45.000 νέους ανέργους, δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα παρέμβασης που αφορά σε 120.000 νέους. Δεν μένουμε, όμως, εδώ.

Με τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, υλοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες ανέργων και ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας έχουμε θέσει, επιπλέον, και την ανάπτυξη σχετικής δράσης που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v