Παρέμβαση ΒΕΘ για το μέλλον του ΟΑΣΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κρούει το ΒΕΘ, με αφορμή επιστολή του ΟΑΣΘ ότι αν δεν λάβει μέρος των οφειλών του δημοσίου θα κηρύξει στάση πληρωμών μετά τις 27 Μαΐου.

Παρέμβαση ΒΕΘ για το μέλλον του ΟΑΣΘ
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), εξαιτίας των σοβαρών ταμειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, κρούει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Αιτία για την παρέμβαση του ΒΕΘ στάθηκε επιστολή του ΟΑΣΘ προς τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με την οποία τους ενημερώνει για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην επιστολή «αν το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΣΘ, τότε μετά την 27η Μαΐου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κηρύξει στάση πληρωμών και θα διακόψει το έργο του».

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΘ ζητά την άμεση καταβολή (μέχρι τις 24 Μαΐου) από το ελληνικό δημόσιο 15 εκατ. ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές του προς τον Οργανισμό.

«Ο ΟΑΣΘ αποτελεί το μοναδικό μέσο αστικής συγκοινωνίας για τη Θεσσαλονίκη. Το μετρό που όλοι αναμένουμε, καθυστερεί χαρακτηριστικά, ενώ άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια (όπως η υποθαλάσσια αρτηρία) έχουν μείνει στα συρτάρια. Παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν ο ΟΑΣΘ, που έχει 56 χρόνια παρουσίας στην πόλη, απαξιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η λειτουργία του από την επόμενη εβδομάδα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας: «με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, είτε από επιλογή, είτε επειδή αποτελεί την πιο οικονομική λύση. Όλοι αυτοί θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους μεταφοράς αν ο ΟΑΣΘ αναστείλει τη λειτουργία του».

«Η λιτότητα δεν μπορεί να οδηγεί στον ευτελισμό το μοναδικό βραχίονα αστικής μεταφοράς που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, ούτε να δημιουργεί και νέα ταλαιπωρία τους πολίτες της» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να πρυτανεύει η λογική από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου που ούτως ή άλλως, κινείται με ρυθμούς χελώνας στις αποπληρωμές των οφειλών της» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v