Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Νέο πρόγραμμα για 75.000 άνεργους νέους

75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης που θα προσφερθούν στους νέους το 2014, τόνισε ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης. 15.000 θέσεις στον τουρισμό, 10.000 θέσεις στην αγροτική παραγωγή.

Βρούτσης: Νέο πρόγραμμα για 75.000 άνεργους νέους
Την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος "Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών" και το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Μιλώντας στο εθνικό αναπτυξιακό συνέδριο «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το 2014, πρώτη χρονιά της νέας προγραμματικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική και επιθετική πρωτοβουλία.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει το τρέχον πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», ένα πρόγραμμα που όπως σημείωσε, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστικό για 126.000 νέους που υπέβαλλαν αιτήσεις.

Στο πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και η νέα χρονιά θα εγκαινιαστεί με τη διεύρυνσή του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο υπουργός, 75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης που θα προσφερθούν στους νέους. Και ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του τρέχοντος προγράμματος 15.000 άτομα θα απασχοληθούν στον τουρισμό.

Επιπλέον, πρόσθεσε, άλλες 10.000 θέσεις θα διατεθούν στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, "θα κινηθούμε και πάλι με γνώμονα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την επικέντρωση σε κρίσιμους οικονομικούς τομείς, αρχίζοντας την προετοιμασία μας ήδη από τον Οκτώβριο. Επίσης θα διασφαλίσουμε μια κρίσιμη παράμετρο: τα προγράμματα να μην ανακυκλώνουν την ανεργία αλλά να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v