Ryanair: Διαπραγματεύσεις με Ελλάδα

Η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για μεγάλη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Michael O'Leary, μιλώντας στο Bloomberg.

Ryanair: Διαπραγματεύσεις με Ελλάδα
Η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για μεγάλη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας, Michael O'Leary, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως επισήμανε, η διεύρυνση αυτή των δραστηριοτήτων θα μπορούσε να φέρει επιπλέον 5 - 10 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα και να δημιουργήσει 50.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

Η στρατηγική της εταιρείας πάντως θεωρείται από παράγοντες της αγοράς αμφιλεγόμενη. Η εταιρεία θεωρείται πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να δρομολογήσει αεροπλάνα σε μια περιοχή ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν μέρος του κόστους για τη διαφήμιση των δρομολογίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει τα δρομολόγια για Κω και Ρόδο κρίνοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η συμφωνημένη καμπάνια μάρκετινγκ για τη διεθνή προβολή των πτήσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε κίνηση τοπικών φορέων ώστε να μαζευτούν τα χρήματα για να καλυφθεί μέρος της διαφημιστικής δαπάνης και η Ryanair να εξακολουθήσει τη δρομολόγηση των αεροσκαφών της προς τα Δωδεκάνησα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v