Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ:Επανακατατέθηκαν τα 2 διατάγματα για Αθηνά

Επανακατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα δύο σχέδια προεδρικού διατάγματος που ανακλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας και εντάσσονται στο σχέδιο Αθηνά.

ΣτΕ:Επανακατατέθηκαν τα 2 διατάγματα για Αθηνά
Επανακατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα δύο σχέδια προεδρικού διατάγματος που ανακλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας και εντάσσονται στο σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Το πρώτο διάταγμα που είχε ανακληθεί αφορούσε την ίδρυση τμημάτων ,ανασυγκρότηση και συγκρότηση των Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο τη "μετονομασία και κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση -συγκρότηση κατάργηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων".

Ως προς το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το νέο σχέδιο προεδρικού διατάγματος προβλέπει οτι δεν καταργείται το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αλλά ανασυγκροτείται σε Σχολή η οποία θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ως προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών , η μεταβολή αφορά στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής στο οποίο σύμφωνα με το νέο διάταγμα η ένταξη του διδακτικού προσωπικού δεν θα γίνεται μόνο με πρυτανική πράξη όπως αρχικά προβλεπόταν , αλλά θα βασίζεται στο γνωστικό αντικείμενό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v