Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιους υπουργούς "καρφώνει" ο Άκης για συμβάσεις

"Θα έπρεπε η Βουλή να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλες τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων", δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης.

Ποιους υπουργούς καρφώνει ο Άκης για συμβάσεις
"Θα έπρεπε η Βουλή να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλες τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τα υποβρύχια ώστε να δει πόσα έχασε το ελληνικό δημόσιο από τη μη υλοποίηση των συμβάσεων", δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δίκης.

"Όσο εγώ ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας οι συμβάσεις εξελίσσονταν κανονικά. Εάν θέλετε να πούμε την αλήθεια, να τα πούμε όλα", πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκαν την απόρριψη του συνόλου των ενστάσεων, πλην μιας, Η ένσταση που πρότειναν να γίνει δεκτή αφορά τον κατηγορούμενο Στ. Γεωργουλάκη, ο οποίος ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση που είχε δώσει για την υπόθεση στον εισαγγελέα της Κύπρου.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου ότι οι κατηγορίες βασίζονται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη υποστήριξε: "Πράγματι η οικονομική κρίση οδήγησε σε κρίση κοινωνική, κρίση του πολιτικού συστήματος, κρίση θεσμών. Είναι διάχυτη η απαίτηση του ελληνικού λαού να τιμωρηθούν κάποιοι από τους υπευθύνους. Παρ’ όλα αυτά, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο με την προστασία τους και με την εμπέδωση της εμπιστοσύνης της εφαρμογής τους. Είμαστε προσηλωμένοι στους θεσμούς και στη νομιμότητα.

Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα, ούτε θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Στόχος μας είναι η απονομή της Δικαιοσύνης και όχι η καταδίκη των αθώων".

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου: "Ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να αναζητήσει την αλήθεια. Όχι μόνο στοιχεία ενοχής αλλά και αθωότητας του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο και ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα αφτιά του. Υπάρχει μόνο η επ’ ακροατηρίω διαδικασία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v