Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Οριστική απόλυση για εκπαιδευτικό Δημοσίου

Ποινή οριστικής απόλυσης επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε εκπαιδευτικό. Εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη, απείχε επί 2 χρόνια και δύο μήνες από τα καθήκοντά του λαμβάνοντας ωστόσο κανονικά τον μισθό του.

ΣτΕ: Οριστική απόλυση για εκπαιδευτικό Δημοσίου
Οριστικά εκτός Δημοσίου ετέθη ενας εκπαιδευτικός ο οποίος ήταν "αδικαιολογήτως απών". Το Συμβούλιο της Επικρατείας του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης μετά από ένσταση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας Διοικησης Λ. Ρακιντζή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε ο εκπαιδευτικός οποίος εργαζόταν στην Θεσσαλονίκη, απείχε επί 2 χρόνια και δύο μήνες από τα καθήκοντά του λαμβάνοντας ωστόσο κανονικά το μισθό του.

Ειδικότερα, μετά την μη ανανέωση της θητείας του ως σχολικού συμβούλου ο εκπαιδευτικός προσπάθησε να τοποθετηθεί σε Μουσικό Σχολείο του Αλίμου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου 2004 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή απόφαση για την τοποθέτησή του. Του γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο ότι δεν μπορεί να διδάξει στο σχολείο του Πειραιά.

Στη συνέχεια στις 11 Οκτωβρίου 2004 υπέβαλε αίτηση για να τοποθετηθεί σε ένα από τα Μουσικά Σχολεία του Πειραιά ή του Αλίμου ή του Ιλίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Τελικά τοποθετήθηκε σε Γυμνάσιο των Αθηνών στις 13.6.2005, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα (1.9. έως 10.10.2004) παρείχε υπηρεσία στην αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική απόφαση τοποθέτησής του στο επίμαχο σχολείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v