Συνάντηση Σαμαρά με Nokia Siemens Networks

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα έχει σήμερα η διοίκηση της Nokia Siemens Networks. Το αντικείμενο της συνάντησης. Τα σχέδια της εταιρείας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Συνάντηση Σαμαρά με Nokia Siemens Networks
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα έχει σήμερα η διοίκηση της Nokia Siemens Networks (NSN).

Αντικείμενο της συνάντησης αναμένεται ότι θα αποτελέσει ο σχεδιασμός της εταιρείας να προχωρήσει στην ενίσχυση της δραστηριότητας του ιδιαίτερα επιτυχημένου τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στη χώρα μας.

Η επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας θα αυξήσει κατά 250 άτομα τον αριθμό των εργαζομένων, υψηλής ειδίκευσης, που απασχολεί η Nokia Siemens Networks (NSN).

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ιδρύθηκε το 1990 και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου απασχολούνταν περισσότεροι από 540 εργαζόμενοι. Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές θέσεις δημιουργήθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2007, οπότε το συγκεκριμένο τμήμα εμφάνισε αλματώδη ανάπτυξη. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, πρωτοκόλλων και εφαρμογών παρέχοντας λύσεις υψηλού επιπέδου σε πελάτες από όλο τον κόσμο.

Συνολικά η Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζόμενους και περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις 200 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην χώρα αποτελώντας hub για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ενίσχυση του ρόλου της Nokia Siemens Networks Ελλάδος ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο και ως επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης της που περιλάμβανε την Αλβανία, την Κύπρο και τη Μάλτα, ανατέθηκαν επιπλέον αρμοδιότητες που αφορούσαν πελάτες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λογισμικού και επαγγελματικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται σε 150 χώρες.

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς η ανακοίνωσε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2013, μεταξύ άλλων και από τον περιορισμό θέσεων εργασίας.

Μάλιστα η αναδιάρθρωση σε παγκόσμιο επίπεδο επηρέασε και την εταιρεία στην Ελλάδα η οποία στις αρχές του χρόνου προχώρησε, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στην Nokia Siemens Networks Ελλάδος, σε απολύσεις 30 ατόμων λόγω κατάργησης των θέσεων, κυρίως από το τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v