Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι "μνηστήρες" για ιπποδρομιακό στοίχημα

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης ιπποδρομιών και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του ομίλου PMU.

Σήμερα οι μνηστήρες για ιπποδρομιακό στοίχημα
Η γαλλική PMU, η νοτιοαφρικανική Phumelela και η Intralot θα διεκδικήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

Το κοινό σχήμα των τριών εταιριών που μέχρι εχθές το βράδυ επρόκειτο να καταθέσει προσφορά διαλύθηκε κατόπιν ρήξης με την ελληνική πλευρά. Οι Γάλλοι δεν φαίνεται να συμφώνησαν με τις απαιτήσεις που είχε θέσει η Intralot.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την 20ετή παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης ιπποδρομιών και ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει την παραχώρηση μιας αποκλειστικής άδειας διεξαγωγής στοιχήματος σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά με δυνατότητα κατασκευής - λειτουργίας πρόσθετων ιπποδρόμων.

Για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σειρά ρυθμίσεων για τον Ιππόδρομο. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ετοίμασε, ο ΟΔΙΕ θα παραμείνει ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, αλλά δύναται να εκμισθώνει στον παραχωρησιούχο οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις και οποιαδήποτε ακίνητα ιδιοκτησίας του.

Το ύψος του μισθώματος καθορίζεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΔΙΕ Α.Ε. αφού ληφθεί υπόψη αποτίμηση ανεξάρτητου αποτιμητή και κοινοποιηθεί στους υποψήφιους επενδυτές πριν από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται πως η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα όσων διεξάγουν στοίχημα επί ιπποδρομιών καθορίζεται σε 30% επί των μικτών κερδών.

Από τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα που προέρχονται από τη διεξαγωγή στοιχήματος επί ιπποδρομιών, ποσοστό 1,5% επί των μικτών κερδών καταβάλλεται στη Φίλιππο Ένωση, το 22% επί των μικτών κερδών αποδίδεται, κατά τις κείμενες διατάξεις, σε ειδικό λογαριασμό επάθλων που τηρείται από τη Φίλιππο Ένωση, με αποκλειστικό σκοπό να διατεθεί από αυτήν στους δικαιούχους του επάθλου, και ποσοστό 2,5% επί των μικτών κερδών καταβάλλεται στα ακόλουθα ασφαλιστικά ταμεία, που κατανέμεται αντίστοιχα ως εξής: προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ποσοστό 1,05%, προς το ΕΤ.Ε.Α.Μ. ποσοστό 0,825% και προς το ΤΑ.Π.ΙΤ. ποσοστό 0,625%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v