Αισιοδοξία Μ. Παπαγεωργίου για ΤAP

Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αέριου ΤΑP βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου, με την Ιταλίδα υφυπουργό Εξωτερικών και τους Αλβανούς υφυπουργούς Εξωτερικών.

Αισιοδοξία Μ. Παπαγεωργίου για ΤAP
Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αέριου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑP) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στη Ρώμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Μάκης Παπαγεωργίου, με την Ιταλίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μάρτα Ντασσού και τους Αλβανούς υφυπουργούς Εξωτερικών Έντι Χάρξι και Εμπορίου, Έννο Μπόζντο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε δήλωσή του, στο τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξος» και τόνισε:

«Και οι τρεις χώρες, θελήσαμε να δώσουμε, σήμερα στη Ρώμη, ένα στρατηγικό, πλέον, τόνο, στη συνεργασία στην υποστήριξη του TAP. Πρόκειται για ένα σχέδιο πάρα πολύ σημαντικό, και για τις τρεις χώρες μας. Για τον λόγο αυτό, καθιερώσαμε ένα συμβούλιο υπουργών των χωρών μας, που θα συναντιέται σε τακτά διαστήματα, για την υποστήριξη και την προώθηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ».

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι «η υποστήριξη αυτή θα δοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις: τόσο προς το κονσόρτσιουμ στο Ατζερμπαϊτζάν όσο και στις Βρυξέλλες».

«Αυτό το πρότζεκτ είναι ξεκάθαρο ότι είναι εκείνο που υλοποιεί, πραγματικά, το "Νότιο Διάδρομο" που έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων και προμήθειες φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη» υπογράμμισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για ένα στρατηγικό πρότζεκτ για τη χώρα μας» και, κατά συνέπεια, «πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια, για να κερδηθεί αυτή η μάχη».

Ο κ. Παπαγεωργίου συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και για την αναπτυξιακή συνεργασία, Παναγιώτη Μίχαλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v