Παράταση στις δεσμευτικές για Ελληνικό

Η καθυστέρηση στην εύρεση των διεθνών συμβούλων για να προχωρήσει η κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου αξιοποίησης του Ελληνικού οδήγησε το ΤΑΙΠΕΔ στην  παράταση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Παράταση στις δεσμευτικές για Ελληνικό
Η καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών στην εύρεση των διεθνών συμβούλων για να προχωρήσει η κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου αξιοποίησης (master plan) του Ελληνικού οδήγησε τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στην απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου αποφάσισε να ορίσει νέα ημερομηνία την 29η Οκτωβρίου 2013, ενώ αρχικά υπολογιζόταν πως οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβάλλονταν στα μέσα του καλοκαιριού.

Την παράταση είχαν ζητήσει οι περισσότεροι από τους υποψηφίους καθώς μαζί με την προσφορά πρέπει να προετοιμάσουν και έναν τεράστιο φάκελο για το πώς θα αξιοποιήσουν το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, με λεπτομέρειες για το τι θα κτίσουν, πού θα το κτίσουν κ.λπ.

Για τη σύνταξη του master plan, οι τέσσερις όμιλοι που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση (η Qatari Diar από το Κατάρ, η βρετανική London & Regional Properties, η ισραηλινή Elbit και η Lamda Development του ομίλου Λάτση) καλούνται να συνεργαστούν με ισχυρά γραφεία συμβούλων.

Γι' αυτό κυκλοφόρησαν και οι φήμες περί εμπλοκής του γνωστού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Ισπανού αρχιτέκτονα Σ. Καλατράβα, ο οποίος έχει αποκτήσει πλήθος φανατικών φίλων, αλλά και εχθρών, διεθνώς, με τις μεταλλικές κατασκευές του, όπως το πανάκριβο σκέπαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση αντικαθιστά τον πρόεδρο της Ελληνικό Α.Ε. Σπ. Πολλάλη. Ο κ. Πολλάλης, που είχε τοποθετηθεί στη θέση από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, διαφωνούσε με το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως «χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν στη χώρα μας υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας για τους νέους μας και όχι θέσεις για φύλακες, κηπουρούς και σερβιτόρους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v