Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BGS: Ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Women Entrepreneurs» διοργανώνει στα τέλη Μαΐου το British Graduate Society (BGS), όπου θα παρουσιαστούν και τα συμπεράγματα σχετικής έρευνας την ομάδα BGS Economics Group.

BGS: Ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Women Entrepreneurs» διοργανώνει στα τέλη Μαΐου το British Graduate Society (BGS), σε συνέχεια της έρευνας που διεξήχθη το 2012 από την ομάδα του BGS Economics Group για την «επιχειρηματικότητα και καινοτομία» και των δύο ημερίδων που ακολούθησαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας το BGS διεξάγει έρευνα με συγκεκριμένες εν ενεργεία γυναίκες επιχειρηματίες (διαφόρων δραστηριοτήτων και κλάδων) που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 15 χρόνια περίπου και ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα τουλάχιστον πριν από το 2009.

Στόχος της έρευνας είναι, καταρχήν, η εξαγωγή σημαντικών στοιχείων που απορρέουν από την εμπειρία και κεκτημένη γνώση γυναικών επιχειρηματιών και (μέσω της ημερίδας που θα ακολουθήσει) η μετάδοση αυτής της πλούσιας επιχειρηματικής εμπειρίας, στις γυναίκες που έχουν πρόσφατα ξεκινήσει (start-ups) ή προγραμματίζουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στην προγραμματιζόμενη ημερίδα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.bgs.gr).

Στην ημερίδα, η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθώς και ανερχόμενοι επιχειρηματίες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι στο BGS, που ιδρύθηκε το 1958 και τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη, λειτουργούν και παράγουν έργο αρκετές επιστημονικές ομάδες, τα μέλη των οποίων εργάζονται σε εθελοντική βάση.

Μια από αυτές τις ομάδες είναι η BGS Economics Group, που έχει στόχο να οργανώνει δραστηριότητες (παρουσιάσεις, ομιλίες, ημερίδες, σεμινάρια, εκδόσεις κ.ά.) σε αντικείμενα συναφή με το χώρο της. Η ομάδα έχει στελεχωθεί από υψηλού επιστημονικού επιπέδου μέλη του BGS από αλληλοσυμπληρούμενες θεματικές περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v