ΒΕΘ: Ένταξη όλων των οφειλετών στη νέα ρύθμιση

Θα πρέπει να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση όλοι χωρίς καμία εξαίρεση. Διαφορετικά πρόκειται για παραλογισμό, δηλώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Π. Παπαδόπουλος για τη ρύθμιση των χρεών σε 48 δόσεις.

ΒΕΘ: Ένταξη όλων των οφειλετών στη νέα ρύθμιση
Ρύθμιση πολλών ταχυτήτων, με αμφίβολα αποτελέσματα χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τη νέα ρύθμιση των 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι με την σχετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών εξαιρούνται, του πλεονεκτήματος των 48 δόσεων που προβλέπεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσοι είχαν ενταχθεί σε μια από τις τρέχουσες ρυθμίσεις καταβάλλοντας κανονικά τις δόσεις τους παρά την επιβάρυνση.

Για κατάφορη αδικία σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων που προχώρησαν σε διακανονισμό, και με χίλιους κόπους πληρώνουν τα χρέη τους κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «με τη νέα ρύθμιση ωφελούνται όσοι ‘μπαινοβγαίνουν’ σε διακανονισμούς. Θα πρέπει να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση όλοι χωρίς καμία εξαίρεση. Διαφορετικά πρόκειται για παραλογισμό».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 60, ενώ οξύμωρο είναι το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση ισχύει μόνο για τα παλιά χρέη έως 31/12/2012. Οι οφειλέτες μετά την 1/1/2013 θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων».

«Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις και όχι ρυθμίσεις που για ακόμη μία φορά εξυπηρετούν κάποιους. Η φοροδοτική ικανότητα όλων των Ελλήνων έχει περιοριστεί. Το ζητούμενο δεν είναι να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος συσσώρευσης απλήρωτων υποχρεώσεων, αλλά να τηρούνται τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους φορολογούμενους» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v