Σχέδιο τιτλοποίησης ακινήτων από το Δημόσιο

Σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση, παράλληλα με το πρόγραμμα που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα.

Σχέδιο τιτλοποίησης ακινήτων από το Δημόσιο
Σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση, παράλληλα με το πρόγραμμα που τρέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ανεξαρτήτως του πακέτου του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση και η τρόικα συμφώνησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα τιτλοποίησης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου η οποία δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, και σε αυτήν την κατεύθυνση θα αναζητηθούν δικαιώματα και ακίνητα εκτός σχεδίου αποκρατικοποιήσεων.

Απώτερος στόχος η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και επενδυτών μέσω της τιτλοποίησης ακίνητης περιουσίας, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η εισπρακτική δυναμική του βασικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Με την τρόικα συμφωνήθηκε ότι τα περιουσιακά στοιχεία (δικαιώματα, ακίνητα κ.ά.) που θα ενταχθούν στο πακέτο της τιτλοποίησης θα είναι εκτός αποκρατικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση και η τρόικα θέλουν πάση θυσία να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος για εισπράξεις περίπου 11 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ θα πρέπει να μπουν στον κρατικό κορβανά φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v