Καναδικό ενδιαφέρον για αεροδρόμιο στην Τρίπολη

Το ενδιαφέρον της καναδικής εταιρίας ΙΒΙ Group στην μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής του γραφείου της εταιρίας στην Ελλάδα.

Καναδικό ενδιαφέρον για αεροδρόμιο στην Τρίπολη
Το ενδιαφέρον της καναδικής εταιρίας ΙΒΙ Group στην μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής του γραφείου της εταιρίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο ημερίδας για τις επενδύσεις στην Πελοπόννησο που πραγματοποίησε το Invest in Greece με τη συνεργασία της Πρεσβείας του Καναδά και του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου.

Όπως αναφέρθηκε, η εταιρία που ειδικεύεται σε συστήματα ευφυών μεταφορών προτίθεται να αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη της μετατροπής του αεροδρομίου.

Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης σε πολιτικό για την εξυπηρέτηση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών είναι ένα σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο υποστηρίζει έντονα ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Μάλιστα για το σκοπό αυτόν ο κ. Τατούλης είχε επαφές με το υπουργείου Ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι η μετατροπή θα γίνει με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών. Το κόστος της μετατροπής υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει στα 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά την περίοδο λειτουργίας του το αεροδρόμιο θα είναι «χαμηλού κόστους» (low cost).

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργεί ήδη ο αερολιμένας της Καλαμάτας και θεωρείται δύσκολο να υποστηριχθεί εμπορικά η λειτουργία δύο αεροδρομίων σε μια περιοχή που η τουριστική κίνηση έχει έντονη εποχικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v