Ποιες βιομηχανίες «ανακάλυψαν» το Αννόβερο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή διεθνής έκθεση βιομηχανίας Hannover Messe 2013 (Αννόβερο, 8-12/4/2013). Την έκθεση εγκαινίασαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν. Οι ελληνικές παρουσίες.

Ποιες βιομηχανίες «ανακάλυψαν» το Αννόβερο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή διεθνής έκθεση βιομηχανίας Hannover Messe 2013 (Αννόβερο, 8-12/4/2013) από άποψη τόσο συμμετοχής εκθετών και κάλυψης επιφάνειας εκθεσιακού χώρου, όσο και επισκεψιμότητας και ολοκλήρωσης συμφωνιών και παρουσιάσεων νέων τάσεων στους διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας, τους οποίους καλύπτει η έκθεση: βιομηχανικός αυτοματισμός, ενέργεια (συμβατική και ΑΠΕ), ηλεκτροκίνηση, αυτοματισμός, προμήθεια στη βιομηχανική αλυσίδα, βιομηχανική πράσινη τεχνολογία, ηλεκτρονική βιομηχανία, έρευνα και τεχνολογία, αστικές μητροπόλεις και τεχνολογία κ.λπ. Τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ρωσία.

Την έκθεση εγκαινίασαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν. Η φετινή έκθεση χαρακτηρίστηκε η πλέον επιτυχημένη των τελευταίων δέκα ετών. Φέτος συμμετείχαν περί τους 6.550 εκθέτες από 62 χώρες, ενώ οι επισκέπτες άγγιξαν τους 225.000.

H Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη διεθνή έκθεση βιομηχανίας Hannover Messe 2013 από 9 ελληνικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με περίπτερο οι ακόλουθες 9 ελληνικές εταιρείες: Hellenic Cables, Veta, Agakos Metals, Advent Technologies, Bralco, Dasyc, Elemko, Valliadis Hellenic Motors, Vioral

Το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου εκπροσώπησε στη διεθνή έκθεση ο κ. Γιάννης Σαλαβόπουλος, Γραμματέας ΟΕΥ Α’, ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και τα περίπτερα των ελληνικών εταιρειών ειδικότερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα συμμετείχε μετά από αρκετά χρόνια στην εν λόγω έκθεση με αξιοσέβαστο αριθμό εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών από τον ευρύτερο κλάδο της βιομηχανίας.

Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή έκθεση Hannover Messe 2013 ήταν μεγαλύτερη σε αριθμό εταιρειών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο μιας από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις βιομηχανίας, γεγονός πολύ σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή για την Ελλάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες ήταν διασκορπισμένες σε πολλές διαφορετικές αίθουσες, λόγω και της κατανομής τους ανάλογα με τον κλάδο βιομηχανίας από τον οποίο προέρχονταν.

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας της εν λόγω έκθεσης αλλά και της σημασίας της βιομηχανίας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θεωρούμε σημαντικό, εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός ελληνικών εταιρειών του κλάδου, που θα εκφράσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση το επόμενο έτος, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας με εθνικό περίπτερο, όπως συμβαίνει και με άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

Η οργανωμένη συμμετοχή της Ελλάδας με εθνικό περίπτερο και όχι απλώς η συμμετοχή μεμονωμένων εταιρειών τα επόμενα χρόνια μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την πιο αποτελεσματική ελληνική συμμετοχή, καθότι η Hannover Messe είναι η κορυφαία έκθεση της βιομηχανίας στην Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v