Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch:Θετικές οι προοπτικές των 5 τραπεζών το 2005

Ευνοικές παραμένουν οι προοπτικές των 5 ισχυρότερων εγχώριων τραπεζών δηλαδή των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΕFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα και Πειραιώς το 2005, αναφέρει η Fitch, σε ανακοίνωσή της.

Fitch:Θετικές οι προοπτικές των 5 τραπεζών το 2005
Ευνοικές παραμένουν οι προοπτικές των 5 ισχυρότερων εγχώριων τραπεζών δηλαδή των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΕFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα και Πειραιώς το 2005, αναφέρει η Fitch, σε ειδικό report της, με σημερινή ημερομηνία.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι οι τράπεζες είναι ”καλά τοποθετημένες” ώστε να ενισχύουν τα έσοδά τους από τις εγχώριες δραστηριότητες.

Παράλληλα οι τραπεζικοί όμιλοι εμφανίζονται έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αναμενόμενη αύξηση των τραπεζικών υπηρεσιών στις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Ωστόσο η Fitch επισημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να επεκτείνουν περαιτέρω τις βοηθητικές τους εργασίες/ δραστηριότητες τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη πίεση στα υψηλά περιθώρια των επιτοκίων δανεισμού που απολαμβάνουν, έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστριών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v